Skip to main content

Misija

Postojimo četrdeset i sedam godina i pružamo pomoć građanima opštine Novi Pazar. Mi rešavamo brojna pitanja problematike socijalno ugroženih lica i porodica, problematike poremećenih bračnih i porodičnih  odnosa, dece sa sa poremećajima u društvenom ponašanju, kao i dece ometene u psiho-fizičkom razvoju, dece bez roditeljskog staranja, rešavamo probleme ostarelih lica, lica koja se nalaze pod starateljstvom, a bavimo se i analitickim radom, prevencijom, itd.

U centar za socijalni rad se dolazi za pomoć, razgovor i razumevanje. U ovoj ustanovi se umanje nevolje i stekne oslonac da se lakše savladaju trenutne ili trajne teškoce, nepogode i problemi. Retko u nju svraćaju srećni ljudi. Korisnici naših usluga su veoma složene licnosti. Oni obično malo mogu, a mnogo trebaju. Njih treba razumeti i osposobiti sredinu koja ih okružuje da ih podrži i pomogne.

Zato je u našem radu zastupljen timski rad. Sa više naučnih zakonitosti određuje se obim, sadržaj i trajanje zaštite, sa osnovnim ciljem pomoći i osposobiti za samopomoć svaku osobu da bi se očuvale neke preostale sposobnosti i sačuvalo ljudsko dostojanstvo.

Centar za socijalni rad je specificna i višefunkcionalna ustanova ciji rezultati rada ne mogu da se iskažu brojkama,ciframa,grafikonima,procentima i drugim pokazateljima.Ovo zbog toga što je u središtu našeg interesovanja covek.A,ljudi nisu brojke.Brojke ne mogu da odraze jedno stanje,tugu,bol,radost,želju ili zahtev.

Naš instrument je strpljenje,humanost,tolerancija,putem koje možemo da podržimo podstaknemo,osposobimo i pronademo rešenje i zadovoljimo potrebe osoba koje nam zatraže pomoc.To je složen i odgovoran posao,koji mnogo uzima,ali i mnogo vraca.Uzima mnogo duhovne snage,ali i vraca u osecanju da pružati pomoc coveku da bi se održao i živeo,cini sadržinu ispunjenosti sopstvenog života.

Imajuci u vidu prirodu i jedinstvo ljudskih potreba,njihovu uzajamnu povezanost i uslovljenost,Centar za socijalni rad nastoji da podstice oblike ljudskog ophodenja i odnošenja coveka prema coveku;muškarca prema ženi;roditelja prema deci i obratno.Podižuci porušene porodicne mostove,centar za socijalni rad nastoji da razvija oblike covekove društvenosti,humanizma, solidarnosti,uzajamnosti,razumevanja i stvaralaštva,nastoji da razvija nove vrednosti,da ne prepusti ništa stihiji,da ne ostavi porodice same sebi u sve ocitijim,ali i sve katastrofalnijim posledicama spontanog razvoja.

Budimo u kontaktu

Gde se nalazimo?

Novi Pazar

ul. Stevana Nemanje 198

Telefon

020 312 633 (centrala) 
020 5 311 807 (direktor)

Radno vreme

Ponedeljak-Petak
08:00 - 15:00